Conferința intitulată „Dezvoltarea de parteneriate sustenabile între şcoli, autorităţi publice şi Biserică în vederea îmbunătăţirii sistemului de învăţământ”, organizată în prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu

Luni, 7 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu este prezent la Căminul bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia, cu prilejul desfășurării unei noi conferințe organizate în cadrul proiectului „Prin educaţie spre vocaţie”.

Începând cu ora 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a participat la conferința „Dezvoltarea de parteneriate sustenabile între şcoli, autorităţi publice şi Biserică în vederea îmbunătăţirii sistemului de învăţământ”, organizată în cadrul proiectului „Prin educaţie spre vocaţie”, derulat de către Sectorul social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

În cadrul întrunirii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un cuvânt în care a subliniat importanța deosebită a proiectului de față, demarat în luna ianuarie a acestui an. La eveniment au luat parte cadre didactice, oficialități județene și locale, clerici, precum și specialiști (psihologi, educatori și asistenți sociali) din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Cu prilejul conferinței de astăzi a fost lansat manualul „Prin educaţie spre vocaţie”, lucrare prin intermediul căreia s-a urmărit transpunerea celor mai importante și eficiente metode, tehnici și abordări psiho-educaționale care au fost adaptate la specificul socio-cultural și creștin. Astfel, manualul se dorește a fi un ghid practic în special pentru profesori, urmărind abordarea unor diferite subiecte tratate oarecum tangențial în mediul educațional.

Adresat elevilor în risc de abandon școlar, proiectul „Prin educaţie spre vocaţie” își propune să contribuie la creșterea gradului de incluziune socială și a performanțelor școlare ale elevilor din 13 școli de pe raza judeţelor Alba, Mureş şi Bihor, prin implementarea unui model de servicii educaţionale alternative, complementare sistemului formal de învățământ.

Proiectul „Prin educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului de Dezvoltare locală. Operator de program este Fondul Român de Dezvoltare Socială, iar perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Share