Conferință online susținută de către Preasfințitul Părinte Episcop Damaschin Dorneanul

Părintele Episcop Damaschin Dorneanul a participat la conferința intitulată „Biblia – constituția creștinilor”, organizată de ASCOR Alba Iulia, în colaborare cu Doxologia și Radio Reîntregirea. În cadrul întâlnirii online, Preasfinția Sa a evidențiat importanța citirii Sfintei Scripturi pentru fiecare dintre noi, oferind totodată răspunsuri tuturor întrebărilor adresate de către urmăritori.

Marți, 8 decembrie a.c., începând cu ora 19:00, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Alba Iulia, în colaborare cu Doxologia și Radio Reîntregirea, a organizat conferința online intitulată „Biblia – constituția creștinilor”, susținută de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Evenimentul a fost transmis în direct pe paginile oficiale de facebook ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Doxologia, ASCOR Alba Iulia, Radio Reîntregirea și pe pagina de Youtube Doxologia.

În cadrul întâlnirii online moderate de către părintele diacon Răzvan Brudiu, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, i s-au alăturat Părintelui Episcop Damaschin sute de credincioși din țară și din străinătate. Preasfinția Sa, făcând referire la numeroase reflexii ale Sfinților Părinți, a evidențiat importanța citirii Sfintei Scripturi pentru fiecare dintre noi, îndemnându-i pe toți să participe la viața liturgică și sacramentală a Bisericii în mod conștient și responsabil.

În a doua parte a evenimentului, Petru Mircea, președintele ASCOR Alba Iulia, a dat citire întrebărilor adresate de către urmăritori la secțiunea de comentarii de pe paginile de facebook și Youtube, Părintele Episcop Damaschin oferind răspunsuri fiecăruia în parte. La final, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a transmis cuvântul de mulțumire al Înaltpreasfințitului Părinte Irineu adresat Părintelui Episcop Damaschin, exprimându-și totodată bucuria prilejuită de prezența Preasfinției Sale alături de tinerii albaiulieni și toți credincioșii prezenți în mod virtual la conferință.

Share