Conferință preoțească de primăvară în protopopiatul Aiud

Pe data de 10 iunie 2022, în protopopiatul Aiud, a avut loc conferința preoțească de primăvară. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, lucrările desfășurându-se în sala de conferințe din incinta sediului protoieriei Aiud.

Vineri, 10 iunie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul preoților din protopopiatul Aiud, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară. Începând cu ora 10.00, în capela din vecinătatea sediului protopopiatului, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor întrunirii în sala de conferințe din incinta sediului protoieriei. În acest an, conferința s-a aflat sub genericul „Practica rugăciunii în viața creștinilor și a comunităților parohiale”, încadrându-se în planul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

În prima parte a sesiunii, părintele protopop Ioan Bogdan a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat lucrările conferinței. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Nicolae Usca, preot al parohiei Noșlac. De asemenea, părintele ieromonah Gheorghe (Schitul Găbud) și părintele Mihai Canțer (parohia Izvoarele) au prezentat completări și concluzii, în calitate de coreferenți. La final, Ierarhul Alba Iuliei le-a adresat clericilor prezenți îndemnuri duhovnicești și cuvinte folositoare de suflet.

Share