Conferință preoțească de primăvară în protopopiatul Alba Iulia

Pe data de 22 mai 2023, în protopopiatul Alba Iulia, a avut loc conferința preoțească de primăvară. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, lucrările desfășurându-se la biserica „Buna Vestire” din centrul municipiului Alba Iulia.

Luni, 22 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Alba Iulia, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară. Începând cu ora 10.00, la biserica „Buna Vestire” din centrul municipiului Alba Iulia, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, în prezența Ierarhului nostru. Apoi, în locașul de închinare, s-au desfășurat lucrările propriu-zise ale conferinței. În acest an, întrunirea s-a aflat sub genericul „Pastorația persoanelor vârstnice în viața Bisericii”, încadrându-se în planul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

În prima parte a sesiunii, părintele protopop Teofil Slevaș a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat lucrările conferinței. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Florin Croitoru, preot al parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia. De asemenea, părintele Tudor Man (preot în parohia Ampoița) și părintele Ilie Paven (păstor al credincioșilor parohiei Galați) au prezentat completări și concluzii, în calitate de coreferenți.

La final, părintele protopop Teofil Slevaș a oferit amănunte cu privire la întrunirea clericilor din protoieria Alba Iulia: „Conferința preoțească de primăvară, prin binecuvântarea Chiriarhului nostru, a făcut posibilă întâlnirea preoților protopopiatul Alba Iulia. Momentul a fost marcat și de emoția revederii cu părinții pensionari prezenți care au împărtășit câteva dintre experiențele pastorale, reprezentând adevărate repere pentru preoții tineri. La final, în lumina și bucuria pascală pe care încă le resimțim, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a adresat un cuvânt pastoral de întărire sufletească, încurajându-i pe cei prezenți în nobila misiune încredințată la hirotonie pentru slujirea semenilor și, implicit, spre slava lui Dumnezeu”.

Share