Conferință preoțească de primăvară în protopopiatul Alba Iulia

Pe data de 10 iunie 2024, în protopopiatul Alba Iulia, a avut loc conferința preoțească de primăvară. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, lucrările desfășurându-se la biserica „Sfânta Treime” din parohia Bărăbanț.

Luni, 10 iunie a.c., în a șasea săptămână după Sfintele Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul preoților din protopopiatul Alba Iulia, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară. Începând cu ora 10.00, la biserica „Sfânta Treime” din parohia Bărăbanț, a fost oficiată slujba de Te-Deum, în prezența Întâistătătorului Eparhiei noastre. Apoi, în locașul de închinare, s-au desfășurat lucrările propriu-zise ale conferinței. În acest an, întrunirea s-a aflat sub genericul „Teologia suferinței și psihoterapia pastorală”, încadrându-se în planul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

În prima parte a evenimentului, părintele protopop Teofil Slevaș a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Apoi, Părintele Arhiepiscop Irineu a prezidat lucrările conferinței. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Mihai Țârău, preot al parohiei Bărăbanț și coordonator al Așezământului social „Sfântul Apostol Andrei” din localitate. De asemenea, părintele Daniel Turc, preot capelan în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia, și părintele Alin Rădulescu, preot al parohiei Lunca Ampoiței, au prezentat completări, în calitate de coreferenți. La final, Ierarhul nostru le-a adresat clericilor din protopopiatul Alba Iulia îndemnuri duhovnicești și cuvinte folositoare de suflet.

Share