Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Câmpeni

În protopopiatul Câmpeni a avut loc conferința preoțească de toamnă din acest an. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, evenimentul desfășurându-se în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheroghe” din orașul Câmpeni.

Miercuri, 13 octombrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Câmpeni, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 10.00, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheroghe” din Câmpeni (locaș la Altarul căruia slujesc preoții Radu Culda și Laurențiu Cătană), a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea propriu-zisă a conferinței. Lucrările sesiunii au fost prezidate de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu.

Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Taina Spovedaniei în viața duhovnicească a preotului și a comunității parohiale”, tema conferinței cuprinzând trei mari capitole: (1) „Aspecte teologice privitoare la Taina Mărturisirii păcatelor în spiritualitatea ortodoxă”, (2) „Importanța Tainei Spovedaniei pentru viața duhovnicească a preotului și a familiei acestuia” și (3) „Aspecte pastorale legate de Taina Pocăinței în societatea actuală secularizată”.

În prima parte a conferinței, părintele protopop Andrei Bâldea a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Cele trei referate din cadrul întrunirii au fost susținute de către părintele Radu Puiuleț, preot al parohiei Certege, părintele Ciprian Negrea, păstor al credincioșilor dreptslăvitori din parohia Lunca Arieșului, și părintele Horațiu Botar, preot al parohiei Bucium Poieni. De asemenea, au mai luat cuvântul preoții Ovidiu Bota și Adrian Oaida, care au oferit completări pe marginea subiectului. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a adresat clericilor prezenți cuvinte folositoare de suflet și sfaturi duhovnicești, îndemnându-i să își călăuzească activitatea pastoral-misionară după principiile Sfintei Evanghelii.

Share