Conferințe duhovnicești în Postul Mare, organizate de ASCOR Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Sfintelor Paști, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia organizează, ca în fiecare an, o serie de conferințe duhovnicești, sub genericul „Drumul spre Înviere – religie, știință, adevăr”.

Prima întâlnire din acest an se va desfășura joi, 9 martie 2023, avându-l ca invitat special pe Părintele Arhimandrit Antonie Kătinean, duhovnicul Mănăstirii Râmeț, care va susține conferința intitulată „Trăirea în Hristos ca viață adevărată”. Invitatul celui de-al doilea eveniment cultural-duhovnicesc este Părintele Crin-Triandafil Theodorescu, care va rosti o meditație teologilor albaiulieni despre „Știință și religie”, în data de 21 martie. Iar cea de-a treia conferință, intitulată „Și ne izbăvește de cel viclean”, va fi susținută de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, care va poposi la Alba Iulia în data de 6 aprilie.

Cele trei întâlniri duhovnicești se vor desfășura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și vor debuta, în zilele programate, la ora 18.00. Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile, conferințele fiind transmise și în direct pe pagina oficială de Facebook ASCOR Alba Iulia.

Share