Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, prezent la evenimentul caritabil organizat de Liceul de Arte „Regina Maria”

Marți, 12 aprilie 2022, Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a găzduit un spectacolul caritabil cu totul excepțional, organizat cu scopul ajutorării refugiaților din Ucraina. Intitulat generic „Dăruind vei dobândi”, evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 18.00 și a cuprins un concert caritabil și o expoziție de arte plastice, cu strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni.

Din programul artistic au făcut parte pricesne, imnuri religioase, muzică de cameră, folclor, dar și muzică de fanfară, toate susținute de elevi și profesori ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și de Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, coordonat de către părintele prof. univ. dr. Domin Adam. Spectacolul, moderat de către doamna Daniela Floroian, a fost organizat de Liceul de Arte „Regina Maria” și Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Primăria municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

La final, directorul Liceului de Arte „Regina Maria”, prof. Daniel Fonoage, a subliniat scopul și importanța acestui eveniment caritabil: „Am avut deosebita bucurie și onoare să asistăm la un spectacol caritabil organizat de către Liceul de Arte «Regina Maria», cu scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina. Cunoaștem cu toții contextul dificil din statul vecin și numărul mare de refugiați ucraineni care au ajuns în județul Alba și în întreaga țară pe parcursul ultimelor săptămâni. Nădăjduim ca în urma evenimentului de astăzi să putem contribui semnificativ la ajutorarea fraților noștri greu încercați în aceste momente. Pe această cale, se cuvine să mulțumim partenerilor noștri, precum și celor care și-au adus aportul la buna organizare și desfășurare a evenimentului”.

La eveniment au luat parte aproximativ 600 de albaiulieni. Prin prezența lor numeroasă și prin contribuția adusă în cadrul acțiunii strângerii de fonduri, cetățenii municipiului Alba Iulia și-au manifestat solidaritatea față de refugiații ucraineni stabiliți temporar în România.

La eveniment a fost prezent și primarul Alba Iuliei, Gabriel Pleșa, care a remarcat participarea numeroasă a albaiulienilor la această acțiune caritabilă: „A fost o seară deosebită și am avut ocazia, încă o dată, să vedem ce talente minunate și profesori dedicați avem în Alba Iulia. Spectacolul de astăzi poate «rivaliza» cu orice moment artistic susținut de trupele profesioniste. Am avut parte de genuri diferite: muzică simfonică, muzică clasică, muzică religioasă și pricesne, folclor, muzică de fanfară și melodii interpretate de către un cor de copii. Oamenii au cu adevărat încântați de calitatea momentului artistic și subliniez faptul că au fost deosebit de darnici. Pe această cale, a fost colectată o sumă de bani, dar ceea ce remarcăm cu adevărat este unitatea albaiulienilor și a organizatorilor acestui eveniment. Mă înclin în fața celor care au pus bazele acestui spectacol, dar și în fața celor care ne-au încântat în această seară prin talentul lor”.

Share