Curs de prim ajutor organizat de Protopopiatul Ortodox Sebeș și Crucea Roșie Română – Filiala Alba Iulia în contextul „Lunii pentru viață”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în contextul „Lunii pentru viață”, în perioada 13-27 martie 2021, la sediul Protopopiatului Ortodox Sebeș, s-a desfășurat un Curs de prim ajutor destinat tinerilor, predat de Crucea Roșie Română – Filiala Alba Iulia.

Îndrumați de porunca Mântuitorului de a ne iubi aproapele, tinerii din Sebeș s-au reunit în cadrul cursului unde, prin atelierele practice, au învâțat manevre de resuscitare și de salvare de la o echipă de doctori, asistente și trainneri dotați cu materiale didactice moderne.

În cele douăsprezece ore de curs, tinerii au fost instruiți astfel încât să poată reacționa în caz de stop cardio-respirator, înec, fractură, incendiu, leșin, accident, șoc, plagă, mușcătură, infectare și multe alte urgențe medicale care pot surveni în viața de zi cu zi.

Efortul admirabil pe care acești tineri l-au depus, însușindu-și aceste tehnici și cunoștințe medicale, contribuie la   dezoltarea conștiinței lor morale ca mădulare vii ale Bisericii. Tinerilor li se vor elibera certificate și legitimații de prim ajutor recunoscute internațional care îi abilitează să intervină în caz de necesitate în biserică, în școală și în societate.

Acțiunea a fost primită cu multă căldură de tinerii, preoții și profesorii de religie din protopopiatul Sebeș. Feed-back-ul a fost unul pozitiv iar dorința de a mai participa la activități similare a fost exprimată la unison de participanți. Le mulțumim tuturor care s-au implicat în organizarea acestui curs și ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru cât mai puține evenimente la care să fie nevoie de intervenții de prim ajutor!

 

Pr. Mihai Claudiu Roșca

Share