Cursuri de pedagogie teatrală și storytelling la Alba Iulia, un pas inovator pentru educația copiilor defavorizați

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu, a inițiat un proiect educațional de excepție în beneficiul copiilor vulnerabili din așezămintele sociale. În cadrul acestei inițiative inovatoare, 15 pedagogi, asistenți sociali și psihologi din Casele de tip familial „Sfântul Vasile cel Mare”, „Izvorul Tămăduirii” și „Adolescența” din Alba Iulia au participat la un curs de inițiere în pedagogia teatrală, storytelling și creativitate artistică.

Cursul, care s-a desfășurat la Centrul Cultural Catehetic „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia pe parcursul a două zile, 19-20 ianuarie a.c., a fost condus de doamna Mirona-Ioana Tatu, instructor în dezvoltare personală și terapie prin arta teatrală din Sibiu. Formatorul a adus o perspectivă unică și bogată în experiență, oferind participanților instrumente esențiale pentru dezvoltarea abilităților pedagogice și relaționare.

Colaborarea dintre Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu aduce împreună resurse și expertiză diversă pentru a sprijini copiii în nevoie. Cursul oferă abilități practice și aduce o abordare inovatoare în îngrijirea copiilor, integrând pedagogia teatrală și storytelling-ul în procesul de dezvoltare. Sub îndrumarea doamnei Mirona-Ioana Tatu, specialiștii au luat la cunoștință și au exersat practic tehnici de terapie prin arta teatrală, îmbogățindu-și astfel paleta de instrumente de intervenție. Totodată, copiii au avut ocazia de a experimenta și de a se dezvolta prin intermediul activităților interactive, contribuind la evoluția lor personală și emoțională.

Inițiativa nu se oprește aici. Cursurile vor fi extinse, pentru a oferi aceste experiențe și celorlalți specialiști care activează în așezămintele sociale pentru copii administrate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Următoarea sesiune de instruire va avea loc în perioada 26-27 ianuarie a.c., sesiune la care vor participa educatorii din alte trei așezăminte, Casa de tip familial „Sfântul Nectarie” din Blaj și Centrele de zi „Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia și „Sfântul Pantelimon” din Zlatna, alături de minunații copii care le sunt beneficiari.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Share