Daruri pentru copiii din parohia Râpa de Jos, în cadrul proiectului „Dragă Moș Crăciun”

Parohia Ortodoxă Râpa de Jos a fost vizitată, zilele trecute, de un impresionant alai care l-a însoţit pe Moş Crăciun, pentru a onora în totalitate dorinţele exprimate în scrisorile trimise de către 20 de copii din satul nostru, în cadrul proiectului „Dragă Moş Crăciun”.

Acest proiect, iniţiat de jurnaliştii Natalia Lazăr şi Paul Beică, s-a orientat spre copiii cu posibilităţi reduse din zonele rurale ale judeţului Mureş şi a constat în „adoptarea” uneia sau a mai multor scrisori de către diverse persoane fizice, care şi-au asumat rolul de ajutoare ale lui Moş Crăciun. Din totalul de aproximativ 40 de scrisori, 20 au provenit din satul Râpa de Jos şi, din acest motiv, în duminica dinaintea Sărbătorii Naşterii Domnului, parohia noastră a fost vizitată de câteva zeci de persoane, care l-au ajutat pe Moş Crăciun să împartă darurile.

După Sfânta Liturghie, copiii care i-au trimis scrisori Moşului au primit exact ceea ce şi-au dorit: lucruri utile pentru şcoală, dar şi pentru divertisment, la care nici măcar nu puteau să viseze, cum ar fi laptopuri, tablete, telefoane mobile, brazi, costumaşe cu personaje din desene animate, jucării, decoraţiuni de Crăciun, alimente, instalaţii de încălzire, boilere, iar o familie a primit, între altele, un porc şi lemne de foc.

Între personalităţile care l-au însoţit pe Moş Crăciun s-a regăsit şi asistenta medicală Maria Elena Casoni, de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD Târgu-Mureş, cea care a fost distinsă anul trecut, de 1 Decembrie, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler de către de preşedintele României, Klaus Iohannis.  Maria Elena Casoni s-a oferit voluntar în lupta împotriva SARS-CoV-2 pentru misiunile din Italia, când această ţară era copleşită de violenţa cu care se manifesta acest virus, dar şi în Republica Moldova. Alături de Maria Elena Casoni s-au aflat o serie de oameni de afaceri şi personalităţi ale vieţii publice din judeţul Mureş, care şi-au adus contribuţia pentru ca dorinţele copiilor din Râpa de Jos să fie în totalitate onorate.

Începând cu luna noiembrie, în cadrul campaniei „Dragă Moş Crăciun”, Parohia Ortodoxă Râpa de Jos a mai fost vizitată de Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, şi de campioana naţională la echitaţie, Marisa Mureşan, care au ţinut să facă fericiţi trei fraţi, a căror familie se confruntă cu dificultăţi materiale. După ce presa a expus public cazul celor trei fraţi, această familie a fost ajutată cu alimente, cu bani, cu un porc şi cu lemne de foc.

Întrucât Moş Crăciun a fost foarte darnic cu copiii din Râpa de Jos, îndeplinindu-le toate dorinţele exprimate, le-am  mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă această minune înaintea sărbătorii Naşterii Domnului, această minune de a bucura copiii şi de a fi alături de ei.

Îi mulţumesc, în primul rând, doamnei Natalia Lazăr care a iniţiat acest proiect, însă şi celorlalţi oameni minunaţi, fără ajutorul cărora dorinţele copiilor nu ar fi putut fi satisfăcute. Şi cum cei care ajută nu trebuie uitaţi, i-am răsplătit pe fiecare cu câte o diplomă de recunoştinţă pentru întregul ajutor oferit copiilor din parohia noastră prin aceste cadouri. 

Moş Crăciun nu i-a uitat nici pe bătrânii rămaşi siguri din satul Râpa de Jos, care au primit cu lacrimi de recunoştinţă pachetele cu alimente donate cu generozitate de numeroşi oameni, iar unii dintre vârstnici au spus că acum a fost pentru prima dată în viaţă când au primit daruri de Crăciun. 

 

Preot paroh Iustinian Dacian Oprea

Share