De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit în parohia Reghin – Petru Maior

Pe data de 6 decembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Reghin – Petru Maior. Credincioșii acestei comunități sunt păstoriți de către părintele Viorel Șulea.

Luni, 6 decembrie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Reghin – Petru Maior. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Reghin, locaș de cult edificat între anii 1990-1995. La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele paroh Viorel Șulea a fost hirotesit întru iconom.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Iubirea milostivă și generoasă a fost principiul fundamental al păstoririi Sfântului Ierarh Nicolae. Pe tot parcursul vieții sale pământești, el a slujit cu bunătate pe infirmi și pe cei bătuți de soartă și s-a resemnat cu leproșii și cu cei cuprinși de boli incurabile. Dar și astăzi, de pe tărâmul veșniciei fericite, Sfântul Nicolae continuă să reverse balsamul bucuriei și al mângâierii peste inimile zdrobite ale multor credincioși. Prin cuvânt și prin faptă, acest mare sfânt al creștinătății universale ne învață că iubirea este ținta ultimă și cea mai înaltă la care omul poate și trebuie să aspire”.

Share