Delegație a organizației Diakonie Württemberg (Germania) în vizită de lucru la Alba Iulia

Pe data de 11 mai a.c., la Centrul eparhial din Alba Iulia, Părintele Arhiepiscop Irineu a primit vizita unei delegații din partea organizației Diakonie Württemberg, condusă de către domnul Pétur Thorsteinsson, Directorul Biroului de Stat Speranța pentru Europa de Est.

Miercuri, 11 mai 2022, o delegație din partea organizației Diakonie Württemberg (Germania), alături de reprezentanți ai Bisericii Evanghelice C.A. din România, au efectuat o vizită de lucru la sediul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Din delegație au făcut parte: Pétur Thorsteinsson – Directorul Biroului de Stat Speranța pentru Europa de Est din cadrul Diakonie Württemberg, Hans-Joachim Janus – consilier bisericesc al Bisericii Evanghelice din Württemberg, Sophia Hauf – referent, Erika Klemm – referent pentru Migrație al Bisericii Evanghelice C.A. din România și pastorul Dietrich Galter – președintele Academiei Evanghelice Transilvania din Sibiu.

Delegația a fost primită de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a binecuvântat realizarea unor proiecte sociale printr-o fructuoasă colaborare inter-creștină. În continuare, oaspeții au purtat discuții despre implicarea socială a Arhiepiscopiei Alba Iuliei în județele Alba și Mureș, în prezența pr. Nicolae Ignat – consilier social și pr. Oliviu Botoi – consilier cultural. Unul dintre proiectele care vor fi continuate în Arhiepiscopia noastră este legat de informarea și conștientizarea publicului larg asupra gravelor efecte negative ale traficului de ființe umane în societatea contemporană.

Share