Ediția a VII-a a Școlii de vară, desfășurată în parohia Vătava, protopopiatul Reghin

În Parohia Ortodoxă Română Vătava, protopopiatul Reghin, s-a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, cea de-a VII-a ediție a proiectului „Școala de vară”.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile, în perioada 18-26 iulie a.c., prilej cu care elevii claselor 0-VIII au participat la diferite activități creativ-educative, dar și distractive, au învățat jocuri populare specifice satului Vătava și au participat la slujbele oficiate în biserica parohială. O activitate importantă și mult așteptată a fost pictura pe sticlă desfășurată sub îndrumarea domnului profesor Vasile Vodă, tinerii realizând frumoase icoane care le vor ocroti și înfrumuseța casele.

De asemenea, s-a desfășurat o excursie tematică la Toplița și Borsec, în care elevii și voluntarii implicați în proiect, însoțiți de preotul paroh Vasile Rotaru, au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Toplița, apoi au vizitat diverse obiective turistice importante din preajma orașului. În a doua parte a zilei, elevii s-au relaxat la pârtia de bob de la Borsec și în Poiana Zânelor, drumeție animată de diferite jocuri distractive și de cunoaștere.

La sfârșitul activităților, icoanele realizate au fost sfințite la Sfânta Liturghie, copiii au fost răsplătiți cu diplome și dulciuri, iar premianții parohiei Vătava, elevi ai Școlii Gimnaziale din localitate, au primit și cărți din partea parohiei, ca apreciere a efortului depus pe parcursul anului școlar.

Această ediție a proiectului dedicat celor mici – „Școala de vară” – s-a desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială Vătava și cu Asociația Culturală Vătava, sprijiniți de către dascăli dedicați și numeroși tineri voluntari.

 

Andrei Rotaru

Share