Ediția a XV-a a Congresului Naţional-Catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”

În perioada 5-7 octombrie 2022, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman (jud. Prahova), a avut loc cea de-a XV-a ediție a Congresului Național-Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, dedicat misiunii de catehizare a copiilor și tinerilor din Patriarhia Română. La lucrările acestuia au participat responsabilii birourilor de catehizare a tinerilor de la nivelul fiecărei eparhii, reprezentanți ai Ministerului Educației, cadre didactice din mediul academic specializate în relaționarea cu tinerii și, în premieră, delegați ai asociațiilor de tineret care activează la nivel eparhial, prezență ce a oferit multă bucurie manifestării și care a dinamizat atmosfera lucrărilor.

Participant la acest eveniment, părintele Cristian Rațiu, inspector de cateheză și tineret în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ne-a oferit mai multe amănunte: „În cadrul sesiunilor de lucru au fost analizate în special nevoile tinerilor de astăzi, au fost prezentate mai multe modele de bune practici din țară și din diaspora și au fost realizate mai multe strategii de lucru. Discuțiile au cuprins, de asemenea, și utilizarea noilor tehnologii în comunicarea religioasă cu tinerii, precum și o serie de subiecte tabu pe care le regăsim în relația dintre preoți și tineri. Totodată, agenda a cuprins și trasarea liniilor directoare pentru organizarea Concursului Național-Catehetic din anul viitor, care va avea ca și temă centrală relația tinerilor cu persoanele vârstnice cărora le este dedicat anul omagial 2023”.

Prin activitățile pe care le propun la nivel național, programul „Hristos împărtășit copiilor” și proiectul educațional „Alege școala!” încearcă să aducă în sufletul copiilor mai multă speranță, mai multă motivație interioară și mai multă dorință de a alege școala, de a deveni persoane care să nu aibă doar un bagaj informațional foarte bine dezvoltat, ci să aibă și un caracter sau o formare a personalității într-o direcție care să-i ajute să înțeleagă viața în adevăratul ei sens.

Share