Elevii din Ighiu au început Postul Nașterii Domnului printr-o activitate desfășurată la biserica parohială

Pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, prăznuit în prima zi a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, a fost marcată în anul acesta la Ighiu prin prezența la biserica parohială cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a elevilor claselor primare de la Școala Generală „Mihai Eminescu” din localitate.

Ca rod al frumoasei colaborări dintre Biserică și Școală, elevii din clasa pregătitoare și din clasele I-IV, însoțiți de cadrele didactice, au participat la o activitate care se încadrează în tematica anului 2022, „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele paroh Marius Miclea le-a vorbit copiilor despre importanța rugăciunii în viața personală, dar și de rostul rugăciunii publice, făcute în biserică, le-a oferit sfaturi duhovnicești pornind de la învățăturile sfinților isihaști și le-a răspuns întrebărilor acestora. La final, au fost rostite rugăciuni cu ocazia începutului postului, după care micii creștini au primit daruri din partea parohiei.

Share