Etapa județeană a Olimpiadei de Religie, găzduită de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Sâmbătă, 18 martie a.c., Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia a găzduit etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru învățământul liceal și gimnazial. Evenimentul a reunit 214 elevi de clasele V-XII, participanții provenind din toate zonele județului Alba. Pentru etapa națională a Olimpiadei, Inspectoratelor Școlare Județene și sectoarelor Municipiului București le sunt rezervate câte un loc pentru fiecare an de studiu (clasele V-XII), conform Regulamentului specific de organizare şi desfăşurare a Olimpiadei de Religie.

Evenimentul a fost deschis prin oficierea unui serviciu religios, în biserica din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. La final, părintele prof. dr. Eugen Pintea, director instituției – în calitate de gazdă a evenimentului –, a vorbit despre curajul și demnitatea pe care tinerii trebuie să le manifeste cu ocazia Olimpiadei de Religie, precum și despre legătura dintre cunoștințele religioase și transpunerea acestora în practică. De asemenea, prof. Laura Popa, inspector școlar pentru Religie în cadrul ISJ Alba, le-a adresat elevilor cuvinte de încurajare și de apreciere pentru efortul depus în vederea participării la această Olimpiadă de tradiție pentru învățământul din România. După încheierea primei etape a evenimentului, elevii au susținut proba scrisă, având la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Olimpiada de Religie reprezintă o competiție importantă din cadrul sistemului de învățământ românesc, aceasta fiind o disciplină studiată în trunchiul comun, la toate clasele (anii de curs), la care participă cei mai buni elevi care își verifică aptitudinile și cunoștințele religioase. Astfel, în fiecare an, se remarcă elevii conștiincioși care vor deveni „creștinii piloni” ai societății românești. Totodată, în cadrul Olimpiadei se evidențiază și calitatea învățământului religios din țara noastră, care oferă societății elevi bine pregătiți, adevărați performeri atât din punct de vedere intelectual, cât și spiritual.

Prof. Laura Popa
Inspector școlar pentru Religie

Share