Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit o nouă lansare de carte

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a fost gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea cărții cu titlul „Sfânta Otilia, ocrotitoarea celor cu deficiențe de vedere și alți sfinți ortodocși din Alsacia Franței”, scrisă de către dr. Mihaela-Viorica Rușitoru.

Marți, 14 iunie 2022, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc lansarea cărții „Sfânta Otilia, ocrotitoarea celor cu deficiențe de vedere și alți sfinți ortodocși din Alsacia Franței”, semnată de către dr. Mihaela-Viorica Rușitoru, cercetător în domeniul educației pentru copii, tineri, adulți și seniori. Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 19.00 și a fost moderat de către părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Manifestarea a debutat cu oficierea slujbei Acatistului Sfintei Otilia, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății. Apoi, în Aula „Sfântul Simion Ștefan”, în prezența unui public numeros, a avut loc prezentarea cărții, realizată de părintele conf. univ. dr. Lucian Dumitru Colda, titularul catedrei de Patrologie din cadrul universității albaiuliene. Lucrarea a apărut în anul 2021 la Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia și poate fi achiziționată de la pangarul Catedralei Reîntregirii sau de pe site-ul editurareintregirea.ro.

După cum a afirmat părintele Lucian Colda în prefața lucrării, cititorii cărţii au ocazia să reitereze modul în care tragedia lui Adam cel dintâi este transformată restaurator de către Mântuitorul Iisus Hristos, Adam cel de pe urmă, întru Sfinţii Săi. De asemenea, cei care vor parcurge paginile operei vor avea prilejul să constate faptul că omul nu este o simplă entitate biologică, nici o simplă construcţie culturală, nici un produs social, ci opera iconică plină de sfinţenie a Celui Care este El însuşi icoană a Dumnezeului Celui nevăzut.

Share