Festivalul-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, desfășurat la biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în după-amiaza zilei de 19 decembrie 2023, la biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Festivalului-concurs regional de datini şi obiceiuri de iarnă „Hristos Se naşte, măriţi-L!”. La frumosul eveniment au participat aproximativ 170 de elevi din Târnăveni, dar şi din localităţile Băgaciu-Delenii, Găneşti, Iernut şi Seuca.

Acest eveniment marchează apropiata venire a sărbătorii Naşterii Domnului Iisus Hristos. Scopul venirii Domnului în lume este mântuirea neamului omenesc, de aceea colindele au o bază biblică, relatând în versuri întâmplările şi faptele ce au precedat evenimentul sfânt al Naşterii Domnului. Colindele revarsă asupra tuturor celor care le cântă şi le ascultă lumina cunoştinţei de Dumnezeu, pace şi bucurie duhovnicească.

La eveniment a fost prezent părintele prof. dr. Claudiu Dorin Chiorean, inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul IȘJ Mureş, care a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, părintele Sergiu Mihail Dumitru, protoiereu al protopopiatului Târnăveni, preoţi, numeroase cadre didactice, părinţi şi credincioşi.

Prof. Maria Iernuţan

Share