Festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

În data de 3 iunie a.c., la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a (A, B și C). În cadrul ceremoniei, Chiriarhul nostru a înmânat elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură și purtare premii constând în diplome și cărți de teologie.

Joi, 3 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, înconjurat de un sobor de clerici, Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de Te-Deum, după care a participat la festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a (A, B și C). La eveniment au luat parte absolvenții din cele patru clase, alături de care s-au aflat părinții și invitații acestora.

În cadrul ceremoniei, Întâistătătorul Eparhiei noastre a înmânat elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură și purtare premii constând în diplome și cărți de teologie. De asemenea, șefii de promoție au rostit discursurile festive, adresând cuvenitele mulțumiri dascălilor, părinților și tuturor celor care le-au fost alături și i-au sprijinit pe parcursul anilor de studiu.

La finalul ceremoniei, Ierarhul nostru a adresat tinerilor absolvenți un vibrant cuvânt de învățătură, îndemnându-i să Îi urmeze Mântuitorului Iisus Hristos pe întreg parcursul vieții:

„Din păcate, mulți tineri de astăzi caută spectacole obscene, devin dependenți de meciurile de fotbal, caută miraje ieftine, practică jocurile de noroc, iubesc stupefiantele, tutunul, drogurile, își irosesc timpul în taifasuri inutile sau participând la petreceri cu chefuri neîngăduite. Toate aceste lucruri nu sunt importante și atrag după sine consecințe dureroase precum moleșeala sufletească, lâncezeala lăuntrică, lipsa dorului și chefului de viață, lipsa prospețimii și vigilenței și o îmbătrânire psihică și fizică înainte de vreme. Dureros, foarte dureros!

De aceea, dragii mei, trebuie să nu uitați ceea ce este important, unicul necesar, partea cea bună pe care a ales-o tânăra Maria, sora lui Lazăr din Betania. Mergeți mereu pe linia valorilor morale și spirituale autentice, investiți timpul, atenția și energia voastră în valori reale, perene, nu în valori pământești și trecătoare. Cheia succesului, a frumoaselor împliniri și a fericirii adevărate ne-o indică Psalmistul David și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Profetul biblic zice: «Cei ce-L caută pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele». Iar Hristos, Domnul nostru răstignit și înviat, ne spune răspicat: «Fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl împlinesc pe el»”.

Share