Festivitatea de absolvire a studenților promoţiei 2022 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Pe data de 30 iunie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la festivitatea de absolvire a studenților promoției 2022 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de Te-Deum și a luat parte la Cursul festiv, desfășurat în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta instituției.

Joi, 30 iunie 2022, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a studenților promoției 2022 din cadrul celor trei secții: Teologie pastorală, Muzică religioasă și Artă sacră. Începând cu ora 9.00, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarh” din incinta instituției de învățământ, a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur de către un sobor de preoți, în prezența absolvenților și a numeroși invitați.

În continuare, de la ora 11.30, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te-Deum, înconjurat de părinții profesori și studenți. Apoi, începând cu ora 12.00, a luat parte la Cursul festiv, desfășurat în Aula „Dumitru Stăniloae”, adresându-le absolvenților un frumos cuvânt de învățătură.  În continuare, au fost rostite discursuri de către îndrumătorii de an și șefii de promoție, în cadrul cărora a fost evidențiată importanța anilor studenției pentru formarea intelectuală și morală a tinerilor. La final, în mod simbolic, a fost strigat catalogul pentru ultima dată, după care studenții absolvenți au înmânat generațiilor următoare „cheia Facultății”.

Share