Grupuri de colindători la Centrul eparhial din Cetatea Marii Uniri

Pe data de 19 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a primit cete de colindători din județele Alba și Mureș, la Centrul eparhial din municipiul Alba Iulia. În semn de prețuire și binecuvântare, Ierarhul nostru le-a oferit daruri tuturor oaspeților, adresându-le sfaturi folositoare de suflet și gânduri duhovnicești.

Marți, 19 decembrie a.c., cu șase zile înainte de slăvitul Praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, numeroase grupuri de colindători de pe întreg cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei, respectiv din județele Alba și Mureș, au poposit în orașul Marii Uniri. Cu prilejul sezonului liturgic deosebit în care ne aflăm, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în Salonul oficial al Centrului eparhial. De la ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a primit cu multă bucurie nouă grupuri de colindători care au transmis vestea cea bună a Nașterii Domnului cu multă însuflețire și emoție sfântă.

Cetele de colindători care s-au aflat în această zi la Centrul eparhial din Alba Iulia sunt: Grupul vocal al parohiei Grebenișu de Câmpie, Corul parohiei Blaj III, Corul preoțesc „Sacra Armonia” al protopopiatului Târnăveni, obștea Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, Corul parohiei Sânger, Corul preoțesc „Evanghelismos” al protoieriei Sebeș, elevii clasei a VI-a A de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, Corul profesorilor de Religie din județul Alba și elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. În semn de prețuire și binecuvântare, Chiriarhul nostru le-a oferit tuturor colindătorilor daruri, adresându-le cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești.

Share