Ierarhul Alba Iuliei a prezidat conferința preoțească de toamnă în protopopiatul Aiud

Pe data de 17 noiembrie 2023, în protopopiatul Aiud, a avut loc conferința preoțească de toamnă. Întrunirea a fost prezidată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, lucrările derulându-se în sala de conferințe din incinta sediului protoieriei.

Vineri, 17 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul clericilor din protoieria Aiud, cu ocazia conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 10.00, în capela din vecinătatea sediului protopopiatului, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor întrunirii în sala de conferințe din incinta sediului protoieriei. Evenimentul s-a derulat sub genericul „Importanța cultului liturgic pentru viața duhovnicească a credincioșilor”, încadrându-se în planul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

În prima parte a sesiunii, părintele protopop Ioan Bogdan a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Apoi, Arhipăstorul Alba Iuliei a prezidat lucrările conferinței. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Lucian Șușu, preot al parohiei Războieni. De asemenea, părintele Virgil Avram, preot la Altarul bisericii din incinta Spitalului Municipal Aiud, și părintele Traian Ioan Duda, păstor al credincioșilor parohiei Ocna Mureș II, au prezentat completări și concluzii, în calitate de coreferenți. La final, Ierarhul nostru le-a adresat preoților prezenți cuvinte folositoare de suflet și îndemnuri duhovnicești.

Share