Ierarhul nostru a efectuat o vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

În data de 8 decembrie 2022, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu elevii secţiei Teologie Pastorală, clasele IX-XII.

Joi, 8 decembrie a.c., de la ora 10.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de către părintele prof. dr. Eugen Pintea, directorul unității de învățământ, s-a întâlnit cu elevii secţiei Teologie Pastorală, clasele IX-XII, cărora le-a adresat cuvinte duhovniceşti despre patronii spirituali ai claselor lor. De asemenea, Chiriarhul nostru i-a îndemnat pe elevii seminariști să devină vrednici misionari ai lui Hristos, cu scopul de a-i îndruma pe tinerii de vârsta lor să își descopere vocația de slujitori ai Bisericii și să urmeze studiile teologice în orașul Marii Uniri.

„La Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, fiecare clasă a elevilor care intenționează să devină slujitori ai Bisericii are desemnat un patron spiritual, un sfânt ocrotitor. Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu din această zi se înscrie în grija și dorința de a-i întări pe elevii seminariști spre a rămâne în duhul și învățăturile Părinților Bisericii și sfântului ocrotitor al clasei”, a afirmat părintele director, la finalul vizitei Arhipăstorului nostru.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Începând cu anul 2013, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. dr. Eugen Pintea.

Share