Ierarhul nostru a liturghisit în parohia Alba Iulia – Cetate I

În ultima zi a anului 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor din parohia Alba Iulia – Cetate I. Arhipăstorul nostru a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica după Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, numită și a Sfinților Iosif Logodnicul, David Prorocul și Iacob, rudenia Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Alba Iulia – Cetate I. Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul reședință de județ. La Altarul acestui locaș de rugăciune, aflat în proces de edificare, slujește părintele paroh Ilarie Dan Moldovan și părintele conf. univ. dr. Alexandru Moldovan, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus:

„Viața noastră în exilul pământesc este călătorie, atletism, luptă și un răstimp binecuvântat de a ne decide destinul veșnic. Sfântul Ioan Gură de Aur îndeamnă: «Să ne ostenim puțin, pentru ca să ne bucurăm în veșnicie». Dacă ne alipim de inima lui Hristos, noi vom simți liniște și siguranță, chiar dacă pământul s-ar scufunda sub pașii noștri. El este Prietenul fidel, Tovarășul nostru de drum, Conducătorul nostru, Învățătorul Cel bun Care întrece în duioșie pe toate mamele și pe toți tații din această lume. Mântuitorul nostru dorește mult ca noi, oamenii, să răspundem la apelul dragostei Sale, pentru ca să ne poată răsplăti. De aceea, în cartea Apocalipsei, spune: «Iată, Eu vin curând, și plata Mea este cu mine, ca să dau fiecăruia după cum este fapta lui»”.

Share