Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri

În data de 19 aprilie a.c., Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Denia Acatistului Bunei Vestiri și a rostit cuvântul de învățătură la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia.

Vineri, 19 aprilie 2024, în cea de-a cincea săptămână din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Catedrala Reîntregirii din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 16:00, Ierarhul Alba Iuliei, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a săvârșit Denia Acatistului Bunei Vestiri, în prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori din vechea Cetate a Bălgradului. Apoi, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a adresat o meditație duhovnicească elevilor seminariști și studenților teologi, în contextul programului liturgic al Săptămânii duhovnicești.

În finalul cuvântului rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus: „Prezența Maicii Domnului în viața Bisericii este o mângâiere pentru suferința noastră, o ușurare pentru osteneala noastră și un ajutor puternic în pelerinajul nostru spre casa Tatălui, unde ea ne așteaptă. Maica Domnului este «Steaua speranței», care răsare peste zbuciumul și durerile acestui veac. Dacă o singură clipă ea n-ar interveni pentru noi, lumea s-ar prăbuși în haos, încât pe bună dreptate spune Sfântul român de la Iordan, Ioan Iacob Hozevitul: «De n-ar avea la ceruri lumea / Rudenie de pe pământ / Atunci ar fi pustie viața / Asemenea unui mormânt». Să ne apropiem de Maica Domnului cu încredere fiască și, conștienți de darurile sale minunate, să-i cântăm în imn de Acatist: «Bucură-te, limanul celor ce călătoresc pe marea vieții; bucură-te, îndrăznirea celor muritori către Dumnezeu; bucură-te, Mireasă, pururea fecioară»”.

Share