Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a capelei din incinta Unităţii Militare 01760 Sebeş

În data de 13 iulie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a capelei cu hramul „Sfântul Arhanghel Gavriil” din incinta Unității Militare 01760 Sebeș. La Altarul acestui locaș slujește părintele Ovidiu Truță, preot al Garnizoanei Sebeș.

Marți, 13 iulie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Unitatea Militară 01760 Sebeș. Începând cu ora 11.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți militari din întreaga țară, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei cu hramul „Sfântul Arhanghel Gavriil” din incinta Unității și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroase cadre militare. La altarul acestui locaș de închinare slujește părintele Ovidiu Truță, preot al Garnizoanei Sebeș.

La final slujbei, în semn de aleasă prețuire șirecunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a primit din partea conducerii Unității Militare 01760 Sebeş Placheta Omagială a instituției. În continuare, domnul Colonel Dr. Sorin-Silviu Bălășescu, Comandantul Bazei 42 „Grl. Bgd. Traian Moșoiu” din Râșnov, a primit din partea Chiriarhului nostru Ordinul „Credință și Unire”, în semn de apreciere pentru slujirea rodnică și folositoare a Bisericii lui Hristos. De asemenea, tuturor celor care au contribuit la amenajarea și înfrumusețarea capelei din incinta Unității Militare 01760 Sebeş le-au fost oferite Diplome de aleasă cinstire.

În cuvântul rostit cu prilejul sfințirii capelei din incinta Unității Militare 01760 Sebeș, Arhipăstorul nostru a spus:

„În acest locaş de închinare, sfinţit astăzi, cadrele militare şi toţi angajaţii Centrului 346 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei vor beneficia de adevărul revelat şi de hrana euharistică. Instruirea prin Cuvântul Evangheliei şi fortificarea prin Sfânta Împărtăşanie sunt imperios necesare pentru îndeplinirea cu succes a datoriilor faţă de semeni şi faţă de Ţară. Capela militară de aici este dedicată Sfântului Arhanghel Gavriil, cel care transmite din cer veşti bune şi comunică omenirii răscumpărate mesaje de speranţă. Profitând de ocrotirea unui astfel de patron spiritual, această unitate specială a Armatei Române va excela, în continuare, prin promptitudine, ingeniozitate şi eficienţă în servirea Patriei străbune”.

Clădirea în care este amenajată capela cu hramul „Sfântul Arhanghel Gavriil” a fost pusă la dispoziție de către domnul Locotenent-colonel Daniel Popescu, Comandantul Unităţii Militare 01760 Sebeş. Locașul, aflat în imediata apropiere a accesului în Unitate, a suferit numeroase lucrări de renovare și reabilitare. În toamna anului 2020, interiorul capelei a fost îmbrăcat în haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica tempera de către pictorul Dorin Slevaș. Toate lucrările au fost realizate cu sprijinul deosebit al întregului personal militar și civil din Garnizoana Sebeș, precum și cu ajutorul a numeroși ostenitori și binefăcători.

Share