Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Heria, protopopiatul Aiud

În data de 14 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Heria, protopopiatul Aiud, prilej cu care a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Emanuel, fiul părintelui paroh Gheorghe Mic.

Marți, 14 mai a.c., în a doua săptămână după Sfintele Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Heria, protopopiatul Aiud. Începând cu ora 12.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Emanuel, fiul părintelui paroh Gheorghe Mic. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share