Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la susţinerea unei noi teze de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

În data de 12 septembrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la susţinerea în şedinţă publică a tezei de doctorat cu tema „Idei morale în lucrarea «Convorbiri duhovniceşti» a Sfântului Ioan Casian şi actualitatea lor pentru omul contemporan”, elaborată de către părintele Cosmin Maftei.

Marți, 12 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, în Aula „Sfântul Simion Ștefan”, Arhipăstorul nostru a prezidat, în calitate de coordonator, comisia de susţinere a tezei de doctorat intitulată „Idei morale în lucrarea «Convorbiri duhovniceşti» a Sfântului Ioan Casian şi actualitatea lor pentru omul contemporan”. Lucrarea științifică a fost elaborată de către părintele Cosmin Maftei, preot la Altarul bisericii cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din Târgu-Mureș.

Din comisia de susținere au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, conducătorul științific al lucrării, pr. prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), în calitate de președinte, dimpreună cu pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), pr. conf. univ. dr. Gavril Trifa (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Universitatea de Vest din Timișoara), și pr. conf. univ. dr. Lucian Colda (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), în calitate de referenți.

În prima parte a evenimentului, pr. prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi a prezentat comisia de susținere, după care părintele Cosmin Maftei a subliniat principalele puncte ale lucrării de doctorat pe care a realizat-o. Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, în calitate de coordonator, a apreciat lucrarea elaborată de către părintele Cosmin Maftei. De asemenea, membrii comisiei au dat citire referatelor cu privire la teza susținută, după care a urmat o sesiune de întrebări. În continuare, după anunțarea titlului de doctor în teologie cu calificativul magna cum laude, a urmat depunerea jurământului în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă.

Share