Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, prezent în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cu ocazia hramului Catedralei eparhiale

În perioada 24-26 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, se află în Eparhia Buzăului și Vrancei, cu prilejul serbării hramului Catedralei arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Buzău.

Miercuri, 24 mai, Întâistătătorul Eparhiei noastre a poposit la Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Berca, județul Buzău. Chiriarhul Alba Iuliei a vizitat așezământul călugăresc de aici, însoțit fiind de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord. Obștea viețuitoarelor acestei vetre monahale se află sub oblăduirea maicii starețe Casiana Paiu.

La orele serii, în ajunul Praznicului Înălțării Domnului, Părintele Arhiepiscop Irineu, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a participat la slujba Vecerniei mari cu Litie, la Catedrala eparhială din Buzău. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Părintele Episcop Macarie, în prezența a numeroși credincioși din întreaga eparhie.

Share