Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a vizitat familiile afectate de inundațiile produse în localitatea Ocoliș

Marți, 17 august 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastoral-misionară în localitatea Ocoliș, protopopiatul Câmpeni. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu familiile afectate de inundațiile din luna iulie, pentru a le oferi sprijin financiar și ajutoare materiale, la finalul campaniei de strângere de fonduri organizate în Arhiepiscopia Alba Iuliei.

În urma inundațiilor produse în luna iulie, care au afectat mai multe localități din Munții Apuseni, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a organizat o campanie de strângere de fonduri, aceasta fiind încheiată de curând. Suma totală a ajutoarelor financiare este de 423.000 lei, aceasta fiind destinată sprijinirii a 80 de familii din localitățile Ocoliș, Sohodol și Cărpiniș. Din această sumă, 30.000 lei provin de la Patriarhia Română, 73.000 lei din protopopiatul Huedin, 12.000 lei din protopopiatul Turda, iar 6.000 lei din partea unei paroii din Arad.

Din întreaga sumă, 47 de familii vor primi aproximativ 6.500 lei fiecare, iar 33 de familii vor fi sprijinite cu câte 3.500 lei în parte. Repartizările sunt efectuate conform anchetelor sociale realizate de Biroul de asistență socială al protopopiatului Câmpeni. De asemenea, pe lângă suma de bani colectată în urma campaniei desfășurată în județele Alba și Mureș, donațiile credincioșilor s-au mai concretizat în 41 tone de alimente, care vor fi distribuite unui număr de 300 de familii sub formă de pachete alimentare, o însemnată cantitate de haine, materiale de construcții, dar și obiecte electrocasnice.

Cu prilejul vizitei efectuate la Ocoliș, Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu credincioșii din această localitate, cărora le-a pus la suflet cuvinte de îmbărbătare și sfaturi duhovnicești. Îndemnându-i să fie curajoși și răbdători în fața încercărilor vieții, Părintele Arhiepiscop Irineu l-a oferit drept exemplu în acest sens pe Sfântul și Dreptul Iov. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a determinat pe toți cei prezenți să intensifice rugăciunea, postul și participarea la sfintele slujbe, dar mai ales împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Share