Întâistătătorul Eparhiei noastre a liturghisit în parohia Platoul Romanilor

Pe data de 16 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia albaiuliană Platoul Romanilor. La momentele rânduit, diaconul Valer Danciu a fost hirotonit preot, iar tânărul Dan Căciulă a fost hirotonit în treapta de diacon.

Joi, 16 noiembrie a.c., în ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia. Începând cu ora 8.00, Ierarhul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”. În cadrul slujbei, la momentele rânduite, diaconul Valer Danciu a fost hirotonit preot pe seama parohiei Gâmbuț, protopopiatul Luduș, iar tânărul Dan Căciulă a fost hirotonit diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990. Târnosirea locașului de închinare a avut loc pe 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi. Începând cu anul 2017, au fost executate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a bisericii, urmând ca la data de 15 decembrie 2019, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, biserica să fie resfințită, slujba fiind oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu.

Share