Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală

Pe data de 26 martie 2023, Părintele Arhiepiscop Irineu a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la Catedrala Reîntregirii. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către membrii Corului Parohiei Ortodoxe „Sfântul Dumitru” din Florești (jud. Cluj), dirijat de conf. univ. dr. Dorin Simionescu.

În Duminica a IV-a din Postul Mare, numită și a Sfântului Ioan Scărarul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși din orașul Marii Uniri. În această duminică, răspunsurile liturgice au fost oferite de către membrii Corului Parohiei Ortodoxe „Sfântul Dumitru” din Florești (jud. Cluj), dirijat de conf. univ. dr. Dorin Simionescu, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, secția Muzică religioasă.

În finalul cuvântului de învățătură adresat celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Viața aceasta pământească este scurtă și trecătoare, încât este foarte important ce facem cu ea, cum ne-o organizăm. Viața aceasta pământească ni se dă o singură dată. Este un timp de har, pe care trebuie să-l valorificăm la maximum. Vai, celui leneș și nepăsător, căci va căuta vremea pierdută, dar alta în locul ei nu va mai găsi. Acum, când soarele încă strălucește pe cer și epoca harului nu s-a sfârșit, să căutăm a trăi în conformitate cu Legea Evangheliei, chiar dacă este nevoie de suferință, de efort și de lacrimi. Sfântul Ioan Scărarul ne spune clar: «Creștin adevărat este acela care se străduiește, pe cât este cu putință omului, să-L urmeze pe Hristos prin gânduri, prin cuvinte și prin fapte»”.

Share