Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Taina Sfântului Botez la biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin

În data de 9 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Înălțarea Domnului” din Reghin. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Sebastian-Andrei, fiul părintelui protopop Valentin Vârva.

Joi, 9 septembrie a.c., zi în care sunt prăznuiți Sfinții şi Drepţii dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin. Începând cu ora 12.00, Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Sebastian-Andrei, fiul părintelui protopop Valentin Vârva, preot al parohiei Reghin – „Înălțarea Domnului”. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share