Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș

În data de 23 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Rafael, fiul părintelui paroh Horea Chirilă.

Marți, 23 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș. Începând cu ora 12.00, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, pentru pruncul Rafael, fiul părintelui paroh Horea Chirilă. La final, Arhipăstorul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share