Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit slujba înmormântării pentru părintele Ioan Moldovan-Lirca

În data de 3 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării pentru părintele Ioan Moldovan-Lirca. Paroh al comunității credincioșilor dreptslăvitori din parohia Răstolița între anii 1976-2020, părintele Ioan a trecut la cele veșnice marți, 1 decembrie a.c.

Joi, 3 decembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Răstolița, protopopiatul Reghin. Începând cu ora 13.00, la capela mortuară din incinta cimitirului parohial, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire părintele Ioan Moldovan-Lirca, trecut la Domnul în data de 1 decembrie.

La finalul slujbei, Chiriarhul nostru, în prezența unui număr restrâns de clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca apoi trupul neînsuflețit al părintelui Ioan să fie așezat în vecinătatea bisericii de lemn – monument istoric din Răstolița, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice. Părintele Ioan Moldovan-Lirca a fost paroh al comunității credincioșilor dreptslăvitori din localitatea Răstolița între anii 1976-2020.

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și să îl pomenească întru Împărăția Sa.

 

Share