Întâlniri duhovnicești cu elevii din Târgu-Mureș și Petelea

În perioada 23 – 30 mai a.c., Departamentul de tineret și Biroul de cateheză al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, prin Structura de tineret pentru județul Mureș, a derulat mai multe întâlniri duhovnicești cu elevii a trei unități de învățământ din municipiul Târgu-Mureș și localitatea Petelea: Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național „Unirea” Târgu-Mureș și Școala Gimnazială Petelea.

În acest sens, părintele Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș, a poposit în rândul elevilor din clasele terminale de liceu și gimnaziu, dar și din clasele a VII-a, prilej cu care au avut loc discuții legate de viitoarea carieră pe care aceștia doresc să o urmeze, despre pregătirea pentru carieră și pentru viața de adult, despre emoția absolvirii unui ciclu de studii, dar și despre importanța rugăciunii în viața de zi cu zi, mai ales în perioadele examenelor, când aceasta trebuie sporită, nicidecum neglijată din pricina volumului mare de informații care trebuie acumulate.

Dialogul cu tinerii a reușit să le aducă anumite clarificări cu privire la problemele și provocările cotidiene cu care se confruntă, dar și legate de rolul duhovnicului și importanța lui în luarea deciziilor majore din viața noastră. De asemenea, subiectul legat de misiunea preotului în comunitate a stârnit un mare interes din partea tinerilor, care au aflat multe lucruri interesante, inclusiv despre etapele pregătirii profesionale. În acest sens, s-a amintit despre oferta de studii celor două școli teologice patronate de Eparhia Alba Iuliei, Seminarul Teologic „Sfântul Simeon Ștefan” și Facultatea de Teologie Ortodoxă, de particularitățile acestora, în raport cu alte programe de studii laice.

Întâlnirile cu tinerii fac parte din parteneriatul Școală – Biserică, în cadrul căruia se urmărește consolidarea pregătirii tinerilor pentru viața de adult, dar și profesională. 

Share