La Zlatna s-a desfășurat prima ediție a Marșului pentru Viață

Praznicul Bunei Vestiri a adus, în protopopiatul Alba Iulia, prima ediție a Marșului pentru Viață în străvechiul oraș Ampelum (Zlatna), așezat la intrarea în Țara Moților, comunitate ce a renăscut mult în ultimii ani, datorită unor oameni minunați.

Evenimentul a debutat în fața Liceului „Corneliu Medrea” din oraș, de unde s-a pornit în marș până la stadionul din localitate, intonându-se imnuri creștine dedicate Maicii Vieții, Născătoarei de Dumnezeu. La locul stabilit, s-au depus mărturii, s-au promovat centrele pro vita și s-a subliniat dreptul suprem la viață al fiecărei persoane. După ce a fost transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, au avut loc discuții libere și activități animate de către voluntarii Emanoil și ASCOR.

Activitatea de astăzi a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, ProVita Alba, în colaborare cu Asociația Emanoil, ASCOR Alba Iulia, Centrul Catehetic „Sfânta Ecaterina”, Biserica „Flacăra Închinării” și Biserica Baptistă „Sfânta Treime".

Mulțumim Primăriei Zlatna, participanților și voluntarilor, preoților din oraș și din localitățile limitrofe, pentru implicarea și participarea la prima ediție a Marșului pentru Viață organizat la nivel local. A fost o bucurie și o onoare să vedem preoți, familii, copii, adulți sau vârstnici, mărturisind bucuria vieții și dorința renașterii României prin promovarea natalității și a maternității, mai ales că unii participanți au pus în valoare frumusețea portului național românesc.

Pr. Teofil Slevaș

Share