Lansare de carte, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Aiud

Duminică, 18 septembrie a.c., la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Aiud, a avut loc un eveniment cultural deosebit. Începând cu ora 10:00, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către un impresionant sobor de preoți, la finalul căreia, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, titularul catedrei de Morală creștină a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și consilierul cultural al Arhiepiscopiei, a rostit cuvântul de învățătură.

În continuare, de la ora 12:00, a avut loc manifestarea științifică propriu-zisă: lansarea volumului „Ethosul euharistic și evlavia creștinului în societatea secularizată”, elaborat de către părintele paroh Nicolae Aloman, Inspector de editură și tipărituri în cadrul Eparhiei noastre. Lucrarea reprezintă rezultatul cercetărilor întreprinse de către preacucernicia sa pe parcursul studiilor doctorale, realizate sub coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

Evenimentul a fost moderat de către părintele arhidiacon lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie și Ecumenism a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Într-o manieră academică și teologică deopotrivă, părintele Oliviu Botoi și părintele Iosif Zoica au prezentat cartea în amănunțime, subliniind aspectele interesante și inedite. Conținutul acesteia se apleacă asupra implicațiilor Sfintei Euharistii în viața morală a creștinului, având la bază argumente biblice și patristice, precum și idei din scrierile unor teologi consacrați pe această temă, atât din trecut, cât și din prezent.

Bucuria momentului a fost sporită de prezența tuturor preoților din municipiul Aiud, a Doamnei Primar Oana Badea și a numeroși credincioși, fii ai parohiei și ai urbei noastre. La final, au fost rostite alocuțiuni și cuvinte de apreciere și felicitare pentru buna desfășurare a evenimentului.

 

As. soc. Alexandra Aloman
Foto credit: Alin Scrobotă

Share