Lansarea volumului „Dialoguri cu Sens în timpuri pandemice”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

În seara zilei de joi, 8 iulie 2021, în Aula Magna „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc lansarea volumului colectiv intitulat „Dialoguri cu Sens în timpuri pandemice”, apariție care cuprinde 17 interviuri realizate la Radio Reîntregirea de preoți, profesori și oameni de cultură din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Evenimentul s-a încheiat cu un concert vocal-instrumental al Grupului „Sfântul Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, coordonat de prof. Sorin Albu.

Joi, 8 iulie a.c., Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – filiala Alba Iulia și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au organizat un eveniment cultural cu totul special. Începând cu ora 18.00, în Aula Magna „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății, a avut loc lansarea volumului colectiv intitulat „Dialoguri cu Sens în timpuri pandemice”, al cărui editor este părintele diacon Răzvan Brudiu care, de asemenea, a și moderat întâlnirea de față. Evenimentul a debutat prin cuvântul de deschidere rostit de către părintele Răzvan Brudiu, în cadrul căruia a adresat alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu pentru binecuvântarea și prefațarea apariției de față, precum și tuturor celor 17 coautori ai volumului.

În continuare, au luat cuvântul părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, prof. univ. dr. Diana Câmpan, părintele lect. Lucian Colda și dr. Ioana Ursu, care au evidențiat importanța deosebită a publicării volumului de față în contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19. De asemenea, dintre cei 17 coautori ai volumului, au mai luat cuvântul părintele prof. univ. dr. Emil Jurcan, medicul Ovidiu Țuhașu și părintele conf. univ. dr. Jan Nicolae. Evenimentul s-a încheiat cu un concert vocal-instrumental al Grupului „Sfântul Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, coordonat de prof. Sorin Albu.

Volumul „Dialoguri cu Sens în timpuri pandemice” cuprinde 17 interviuri realizate la Radio Reîntregirea de preoți, profesori și oameni de cultură din Eparhia Alba Iuliei în cadrul emisiunii cu același nume, în perioada aprilie-iunie 2020. Desfășurate la inițiativa Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în parteneriat cu ASCOR Alba Iulia, și derulate sub genericul „Dialoguri cu Sens”, întâlnirile din mediul virtual au avut loc săptămânal (în perioada 2 aprilie - 29 iunie 2020), în zilele de luni şi joi, fiind abordate diferite teme de actualitate care frământă societatea contemporană.

Dorința publicării volumului de față a apărut încă de la începutul seriei emisiunilor, fiind considerată oportună inițiativa transcrierii tuturor interviurilor. Acestea îngemănează viziuni, gândiri și un limbaj cultural divers prin originalitatea abordării temei de către fiecare invitat în parte. De asemenea, această nouă apariție editorială se dorește a fi un suport misionar pentru întărirea în credință și sporirea în virtute a tuturor credincioșilor și, totodată, un veritabil sprijin în scopul conștientizării valorii și responsabilității fiecăruia în biserică și în societate.

Share