Liderii ASCOR Alba Iulia, prezenți la Consfătuirea Națională din București

În perioada 10-12 septembrie a.c., la București, a avut loc Consfătuirea Națională ASCOR. Această întâlnire a fost organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a reunit membrii reprezentanți ai filialelor ASCOR din întreaga țară. Filiala ASCOR Alba Iulia a fost reprezentată de către președintele Mircea Răzvan-Petru și cei doi vicepreședinți, Graur Alexandru și Bândean Adrian.

În prima zi, după deschiderea oficială, în care a fost transmis cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Patriarh Daniel, urmat de cuvântarea Părintelui Vasile Gavrilă – îndrumător ASCOR București - și al președintelui ASCOR București, Cristian Chesaru, a avut loc vernisajul expoziției de icoane ,,Prietenii Studenților”, deschisă la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul”, unde filiala ASCOR Alba Iulia a prezentat icoana Sfinților Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, luptători pentru apărarea dreptei credințe. În continuare, au avut loc discuții asupra situației juridice a fiecărei filiale, au fost prezentate rapoartele de activitate aferente lunilor ianuarie-septembrie 2021 și au fost discutate aspecte privind stadiul proiectului național ASCOR 30.

Programul din a doua zi a Consfătuirii Naționale ASCOR a debutat la Biserica Sfântul Nicolae - Ghica Paraclis Universitar, care a unit în rugăciune președinții și reprezentanții asociației din țară. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat parastasul pentru membrii ASCOR adormiți în Domnul, slujbă la care tinerii prezenți au cântat împreună răspunsurile. Ziua a continuat cu discuții între membrii filialelor participante.

În ultima zi a Consfătuirii, reprezentanții filialelor ASCOR au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul adresat tinerilor, ierarhul a subliniat faptul că „Misiunea Bisericii de la Sfântul Altar este completată de proiecte, fapte şi idei minunate ale unor tineri care sunt ucenici de taină ai Mântuitorului, care nu se ruşinează de mărturisirea Lui şi inspiră şi pe alţii de aceeaşi vârstă ca ei”. Episcopul vicar le-a mulţumit tinerilor pentru misiunea şi dragostea pe care o au în diferitele proiecte ce le desfăşoară.

Share