Liturghie arhierească în paraclisul casei „Sfântul Ștefan cel Mare” din Alba Iulia

Pe data de 19 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, aflat la nivelul superior al Casei „Sfântul Ștefan cel Mare” din vecinătatea Mănăstirii „Hristos Pantocrator”.

În Duminica a III-a după Praznicul Învierii Domnului, numită „a Mironosițelor”, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în municipiul Alba Iulia. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în paraclisul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, aflat la nivelul superior al Casei „Sfântul Ștefan cel Mare” din vecinătatea Mănăstirii „Hristos Pantocrator”. Locașul de rugăciune, aflat sub ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, a fost sfințit de către Părintele Arhiepiscop Irineu la data de 15 noiembrie 2018.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul nostru a spus: „Când îngerul a spus femeilor: «A înviat! Mergeţi şi spuneţi ucenicilor că a înviat Hristos», ele au răspândit cea mai minunată veste şi anume că au sosit «Paştile cele mari, Paştile care ne-au deschis uşile Raiului, Paştile care sfinţesc pe toţi credincioşii». Asemenea femeilor mironosiţe, şi noi trebuie să răspândim mesajul Mormântului gol, să vestim Învierea Domnului şi să exprimăm public încrederea că moartea a fost învinsă şi diavolul a fost înfrânt, deschizându-se orizontul învierii pentru omenirea răscumpărată”.

Share