Liturghie arhierească în parohia Corunca, protopopiatul Târgu-Mureş

Pe data de 14 august 2022, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Corunca, protopopiatul Târgu-Mureş. Ierarhul nostru a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

În Duminica a IX-a după Pogorârea Sfântului Duh, în ziua înainte-prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Corunca, protopopiatul Târgu-Mureş. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate. Comunitatea parohială de aici este păstorită cu multă râvnă de către părintele Teofil Gabriel Man.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Văzându-l pe Apostolul Petru scufundându-se în valuri, ne vedem și pe noi înșine într-o astfel de situație dificilă. Uneori, și pentru noi, valurile îndoielii, fricii, disperării și păcatului par foarte înalte, încât, în aceste momente critice, eu și tu exclamăm: «Doamne, scapă-mă, că mă scufund». Nimeni n-a explicat această situație mai bine decât Psalmistul David, care striga: «Mântuiește-mă, Dumnezeule, că au intrat ape până la sufletul meu. Afundatu-m-am în noroiul adâncului, care nu are fund. Intrat-am în adâncurile mării și furtuna m-a potopit». Dar tot el strigă în altă parte: «Ne-ai trecut prin foc și prin apă, dar ne-ai scos la odihnă». Oricare ar fi încercarea sau obstacolul, când noi ne încredem în Domnul și Îi cerem ajutorul, El ne scoate din impas și ne dă izbândă”.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Corunca, județul Mureș, a fost ridicată în anul 1912. În ultimele decenii, locașul de închinare a devenit neîncăpător, credincioșii dreptslăvitori de aici exprimându-și dorința ridicării unei noi biserici. Astfel, în urmă cu patru ani, la data de 24 martie 2018, a fost așezată piatra de temelie a noului locaș de cult, slujba de binecuvântare fiind oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu. În prezent, lucrările de construcție a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” au ajuns la nivelul acoperișului.

Share