Liturghie arhierească în parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia

Pe data de 22 noiembrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia albaiuliană Platoul Romanilor. La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Andrei Zăvoian a fost hirotonit preot, iar tânărul Aurel Haja a fost hirotonit diacon.

Marți, 22 noiembrie 2022, în a doua săptămână a Postului Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 8.00, Chiriarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Platoul Romanilor. La momentele rânduite din cadrul slujbei, diaconul Andrei Zăvoian a fost hirotonit preot pe seama parohiei Vișinel, protopopiatul Luduș, iar tânărul Aurel Haja a fost hirotonit diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, în urma deciziei Episcopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost pusă la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

Share