Liturghie arhierească în parohia Târgu-Mureș X

Pe data de 7 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Târgu-Mureș X. Ierarhul nostru a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Dâmbu Pietros al municipiului reședință de județ.

Vineri, 7 ianuarie a.c., zi în care Biserica noastră prăznuiește Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Târgu-Mureș X. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul reședință de județ (cartierul Dâmbu Pietros). Comunitatea credincioșilor acestei parohii este păstorită cu multă trudă și jertfelnicie de către părintele Nicolae Ludușan.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Știindu-ne slabi și fragili, să ne încredem în Cel Ce este mai mare și mai tare decât noi, în Iisus Hristos, Care a biruit moartea și ține în mâinile Lui frâiele istoriei. Știindu-ne străini și călători pe pământ, aici, în «valea plângerii», să nu pierdem în fleacuri acest timp scurt și prețios al vieții noastre efemere. Știind că lumea trece și pofta ei trece – cum citim în Sfintele Scripturi , să nu lăsăm inima noastră să se aplece asupra atâtor lucruri trecătoare și zadarnice. În acest sens, Psalmistul și Profetul David zice: «Astăzi, de veți auzi glasul Domnului, să nu vi se învârtoșeze inimile voastre»”.

Share