Lucrările studenților secției de Artă sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, vernisate în patru orașe din țară

Lucrările realizate în tehnica mozaicului de către studenții secției de Artă sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia vor fi expuse în municipiile Cluj-Napoca, Alba Iulia, Mediaș și Deva. Vernisajele vor avea loc în perioada 23-27 septembrie 2021, în cadrul evenimentului intitulat „Zilele Artei Bizantine”.

Vineri, 24 septembrie, de la ora 9.00, la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, se va desfăşura un atelier de mozaic, unde cei interesați pot vedea etapele și modalitatea realizării unei astfel de lucrări. În continuare, de la ora 16.00, la Galeriile „Byzantia” de la subsolul bisericii „Învierea Domnului” din municipiul Cluj-Napoca (strada Viilor), va avea loc o expoziție de artă. De asemenea, sâmbătă, 25 septembrie, la Primăria Municipiului Mediaș, se va desfășura o expoziție de artă bizantină, începând cu ora 17.00.

Duminică, 26 septembrie, de la ora 14.00, la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, va avea loc un atelier de mozaic. Mai apoi, de la ora 16:00, la Museikon, va fi vernisată expoziția de artă, după care studenții vor participa la slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului, oficiată la Catedrala Reîntregirii începând cu ora 18.00.

În ultima zi a evenimentului, luni, 27 septembrie, de la ora 11.00, va fi organizat de un atelier de mozaic la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. De la ora 16.00, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane, va avea loc o expoziție de artă, urmată de un concert de muzică bizantină. Zilele artei bizantine se desfăşoară  sub îndrumarea lect. univ. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Share