Marșul pentru Viață în municipiul Aiud

Praznicul Bunei Vestiri a adus desfășurarea Marșului pentru Viață și în municipiul Aiud.

După o întrerupere de doi ani, din cauza restricțiilor impuse în vremea pandemiei, anul acesta, de Praznicul Bunei Vestiri, după Sfânta Liturghie, în Municipiul Aiud a fost organizat Marșul pentru Viață. Tema marșului în anul 2022 este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, conștientizând faptul că fiecare copil este un dar către lume, pe care suntem chemați să-l ocrotim, sprijinind mama care îl poartă.

Începând cu ora 12:15 s-a pornit de la Colegiul Național „Titu Maiorescu”, având ca punct final Catedrala cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din Aiud. Aici, sub coordonarea părintelui protopop Ioan Bogdan, au avut loc mai multe activități, prin care s-a subliniat importanța acestui eveniment. După ce ne-am rugat împreună în catedrală, părintele protopop le-a vorbit celor prezenți la marș, majoritatea tineri, despre importanța vieții, ca dar al lui Dumnezeu, despre curajul mărturisirii și despre responsabilitatea trăirii unei tinereți frumoase în conformitate cu principiile evanghelice, sub ocrotirea Maicii Domnului, Maica Vieții. Întâlnirea s-a încheiat cu un scurt program de pricesne închinate Maicii Domnului, interpretate de grupul de tineri și copii de la Ciumbrud, coordonați de doamna Emanuela Țăran.

Mulțumim celor implicați în organizarea acestui eveniment: Protopopiatului Ortodox Român Aiud, parohiilor din municipiul Aiud, profesorilor de religie de la școlile din oraș și, mai ales, tinerilor participanți.

Pr. Popa Bazil

Share