Marșul pentru Viață, organizat în municipiul Târnăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, duminică, 31 martie 2024, s-a desfășurat Marșul pentru Viață în municipiul Târnăveni. Evenimentul, intitulat anul acesta „Construim împreună pentru viață”, a fost organizat prin grija părintelui protopop Sergiu Dumitru, cu sprijinul parohiilor din protopopiat, al Primăriei Municipiului Târnăveni, al Asociației „Junii Târnavei” și prin implicarea cadrelor didactice.

La ora 17.00, un număr mare de preoți, credincioși, profesori și elevi s­-au întâlnit în fața bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci”. Apoi, s-au îndreptat cu toții spre biserica „Sfânta Treime”, unde a fost oficiată slujba de Te-Deum. În continuare, părintele protopop Sergiu Dumitru a citit mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu adresat participanților la Marșul pentru Viață. De asemenea, preșcolarii Grădinițelor cu Program Prelungit nr. 2 și nr. 4 din localitate au susținut un moment artistic.

La final, copiii au aprins numeroase candele pe care le-au așezat în fața bisericii, în formă de cruce. Lumina este simbolul Vieții, iar Crucea reprezintă biruința Vieții asupra morții, prin Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

As. soc. Natalia Filip

Share