Marșul pentru Viață, organizat în protopopiatul Sebeș

În protopopiatul Sebeș, Marșul pentru Viață a fost organizat și în acest an atât în municipiul Sebeș, cât și în orașul Cugir. Vineri, 29 martie 2024, începând cu ora 14.00, în parcul din fața sediului Primăriei Municipiului Sebeș, sub coordonarea părintelui protopop Ionel Arsu, a avut loc întrunirea preoților și tinerilor ortodocși, alături de care s-au aflat reprezentanții celorlalte confesiuni creștine din Sebeș, autoritățile locale și profesorii de Religie, cu scopul de a susține dreptul la viață.

Părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ-bisericesc în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, a dat citire mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu adresat cu prilejul Marșului pentru Viață. Apoi, atât membrii denominațiunilor creștine, cât și reprezentanții instituțiilor publice din Sebeș au rostit discursuri „pro-viață” și de încurajare pentru mamele însărcinate. În aceeași notă, elevii prezenți au intonat cântece specifice.

Tot în cadrul acestui eveniment, a avut loc și premierea câștigătorilor concursului de esuri literare „Construim împreună pentru viață”. În continuare, cei prezenți s-au deplasat pe Bulevardul „Lucian Blaga” până la troița de pe strada Călărași, unde au fost aprinse 100 de lumânări pentru sufletele pruncilor uciși înainte de naștere. Ziua s-a încheiat la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, cu proiecția filmului „Omul lui Dumnezeu”. Activitatea, coordonată de Organizația Tinerilor de pe Valea Sebeșului, s-a derulat cu scopul colectării de fonduri în vederea ajutorării mamelor în risc de sarcină, susținute de Organizația GIO.

Sâmbătă, 30 martie, sub coordonarea părintelui Ioan Cândea, preoți, autorități locale din Cugir, cadre didactice, credincioși și numeroși elevi au participat pentru a șaptea oară la Marșul pentru Viață. Au luat cuvântul Adrian Teban, primarul orașului Cugir, și părintele Bogdan Șalariu, preot al parohiei Cugir V. Apoi, corul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir și corul de copii al parohiei Cugir VI au intonat mai multe cântece dedicate mamei.

Share