Membrii ASCOR Alba Iulia au susținut un microrecital patriotic la Putna

În perioada 10-11 iulie 2021, membrii ASCOR Alba Iulia au fost primiți la Mănăstirea Putna de către părintele Melchisedec Velnic, starețul așezământului monahal. În seara zilei de 10 iulie, părintele le-a adresat tinerilor un cuvânt de bun venit și sfaturi folositoare de suflet, legate de provocările vieții.

În continuarea vizitei, unul dintre viețuitorii Mănăstirii le-a făcut cunoscut celor prezenți istoricul vetrei monahale, prezentându-le totodată locașul de închinare, paraclisul, muzeul, biblioteca și expoziția intitulată „Serbarea de la Putna-150. Continuitatea unui ideal”. De asemenea, duminică, 11 iulie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, voluntarii ASCOR au susținut un scurt recital patriotic, transmis în direct pe pagina de facebook a Mănăstirii.

Cuvântul duhovnicesc rostit de părintele Melchisedec a evidențiat importanța vocației, a discernământului și a misiunii care trebuie să existe în viața fiecăruia: „Misiunea unui tânăr este aceea de a fi sare a pământului și lumină a lumii”. Concluzia întâlnirii a fost îndemnul părintelui la bună rânduială, deoarece „buna rânduială naște buna viețuire”. De asemenea, în ultima parte a sinaxei, părintelui stareț i-au fost adresate anumite întrebări din partea membrilor ASCOR Alba Iulia.

 

Foto credit: Paul Alin Scrobotă

Share